Kirker og kultur
galleri
år:
2014-2018
Status:
Ferdig Oppført
Bruttoareal:
1450 m²
Tiltakshaver:
Røyken kommune og Røyken kirkelige fellesråd
Last ned prosjektet som PDF
Spikkestad kirke
Det nye kirke- og kultursenteret på Spikkestad
Sammen med Einar Dahle Arkitekter har vi vunnet konkurranse om nytt kirke- og kultursenter i sentrum av Spikkestad. Vi har fortsatt samarbeidet i gjennomføringen. Forslaget ”Løft” viser en kompakt løsning over to plan for det nye kirke- og kultursenteret på Spikkestad. Kompakt, allikevel raust, med god kapasitet for samtidig bruk og tydelig lesbarhet.

Forventninger og behov nedfelt i programmet har funnet et arkitektonisk svar som tilfører stedet en god funksjonell løsning og menneskene en romlig opplevelse. Kirke og kultursenteret blir en møteplass som kombinerer unges forventninger om et kult hus med plass til mange aktiviteter med innbyggernes forventning om et høytidlig og inkluderende kirkerom, et verdig seremonirom og et kulturhus for glede, samvær og estetisk opplevelse.

Forslaget utforsker forholdet mellom nærhet og avstand, mellom det storslåtte og lavmælte, og vektlegger sømløs bruk ute og inne. Samtidig skapes det et verdig og sakralt kirkerom som oppfattes slik innenfra og utenfra.
Asset 2
hille melbye arkitekter as
Hausmanns gate 16
0182 Oslo
Org.nr: 929 655 478 MVA
T. +47 23327200 / F. +47 23327299